En tripp till Chania

Godmorgon till er från en snörvlig näsa och hes hals. Här sitter jag och är förkyld, men ganska glad ändå. Barnen är hos yaya och ”hjälper” henne att fixa kalitsounia och jag ska alldeles strax sätta igång med dagens jobbuppgifter.

Häromdagen var jag i Chania och hälsade på Karro och foto hann vi ta precis innan vi skildes åt på Jumbos parkering där vi hade röjt omkring med alla barnen. Det var verkligen en lyckad dag och Elli och Kyriakos verkade finna varandra, Elli pratar fortfarande om sin kompis Kyriakos i Chania. Bilresan gick också bra, Maxen sov hela vägen dit och hem och Elli är ju känd för sin tålmodighet så hon satt lugnt och spanade på världen som snabb svischade förbi utanför fönstret. Jag och Karro fick en chans att prata och det var härligt, trots alla avbrott från busiga barn. Det är lite av ett äventyr att köra 1,5 timme enkel väg med två små barn, så det blir tyvärr inget jag kan göra varje vecka även om jag gärna velat, men nu vet jag iaf att det är görbart och väl värt det när jag har orken. Karro bjöd på underbar grillad kyckling med brunsås och sedan kanelbullar till efterrätt, lyckan i dessa smaker alltså! Underbart mysigt!

Elli, Max, Kyriakos och lilla busan Chrissi

Annonser

7 reaktioner på ”En tripp till Chania

 1. Vad jag längtar tillbaka till Kreta när jag läser i din och Karros blogg! 🙂 Ni har fint väder också, här är det lite småruggigt och grått, men ska ändå ta ut familjen på skogspromenad och fika snart. Jumbo, denna enorma affär… 🙂
  I Paleochora, finns det flera högstadie- och gymnaieskolor? En älskad släkting (som inte lever nu tyvärr) gick i skolan där en period på 1960-talet… Antar att staden har växt mycket de senaste decennierna….

  1. Hej Sia! Det finns en låg- och mellanstadieskola och en högstadie-gymnasieskola i Paleohora. Visst har Palle växt sedan sextiotalet men det är ändå fortfarande bara på sin höjd en småstad, själv kallar jag det by. Skogspromenad i den svenska hösten låter underbart!

   1. Ah, bara en högstadiegymnasieskola, då blir det lätt att hitta den, den dagen jag åker till paleochora för att kolla in den och ta några bilder…

    Ja, det var jättehärligt med skogsutflykt, vi cyklade till en sjö i närheten och satte oss vid bryggan och åt matsäck och matade änder också . Sambon (som är svensk) tjatade dock om att det nu var 28 grader i Chania…Jag försökt få honom att vara här och nu och njuta av den svenska hösten. Sen gick vi till ett stugcafe lite längre bort och fikade. Jag älskar hösten och går gärna även ensamma promenader i skogen för att få vara själv med mina tankar.
    Sambon gillar värme och sol väldigt mycket och skulle passa bättre att bo på Kreta och helst åka runt bland bergen i en pickup-bil, jag brukar skoja om att han var kretensisk bonde i sitt förra liv.

    Du skriver om att du längtar efter mer lugna kvällar hemma snart när turistsäsongen är över. Det låter skönt! Men hur blir livet på vintern där? Antar att folk blir mindre sociala (än på sommaren), men inte alls lika isolerade som folk blir i Sverige på vintern, eller hur?

    Ha en fin helg med familjen!

   2. Paleohora bjuder på två säsonger av väldigt olika slag. Sommaren är intensvi och översocial, man får knappt en lugn stund på flera månader. Vintern är raka motsatsen. Lugnt, tyst utan någon som ringer på telefonen. Givetvis inte lika asocial som det är i Sverige, precis som du gissar, utan folk sitter inne på kafenions och snackar över en kopp kaffe så ofta de kan och man träffas lite hemma hos folk vilket nästan aldrig händer på sommaren. Våren och hösten fungerar som mjukstart resp långsam nedvarvning. Jag älskar som de flesta just våren och hösten allra mest. Nu, i slutet av september och början av oktober är en magisk tid.
    Jag gillar också att vistas i de kretenska bergen och få utsikter får mig så väl till mods som de karga klipporna klädda med olivträd och vassa buskar. Det är konstigt och förvånande, men jag blir helt varm inombords när jag får vila ögonen och fötterna på dessa berg. Det finns nog en alldeles särskild magi här på Kreta.
    Njut nu av den svenska hösten, för den är också väldigt speciell och en årstid jag faktiskt saknar ganska mycket. Jag har hälsat på i Sverige de senaste åren under sommar och jul, men det är faktiskt på tiden att jag satsar på en höstresa snart. Problemet är väl att Elli börjar obligatorisk skola nästa höst och här har man inget höstlov, så det blir svårt. Jaja, allt löser sig.
    Ha det så bra! Kram!

 2. Såå trevligt att du har en svensk kompis så nära 😀

  Så fina barnen är på bilden och jag får tårar i ögonen när jag ser dem – av längtan och glädje förstås.

  Tänk att håret äntligen lagt sig på lille Maxen! Jag skulle ge mycket för att få dra mina fingrar genom det och snusa lite på honom – den lille gosenallen ❤

  Elli är glad för lite större pågar har jag märkt 😉

  Pussa mina älsklingar! Och puss och kram till dig mitt hjärta ❤
  Mammi

  1. Hej mamma! Ja, nära och nära… det är retsamt nära men ändå ganska långt borta. Att köra så långt för att umgås några timmar gör man inte bara i en handvändning tyvärr. Men klart att det är jätteskoj att ha någon svensk att prata med och vädra känslor med. karro är jättegullig.

   Ja, Elli verkar inte ha några som helst häningar när det gäller att socialisea. Själv minns jag att jag var lite rädd för större barn, men Elli får med sin framfusighet andra att rygga lite. Kyriakos och Elli hade jätteskoj. Kram lilla mamma!

 3. Härligt att du har det bra. Nu ärväl Aris hemma? klart att Karro och du har en hel del gemensamt!!!! Kul att elli kan leka så bra, själv har jag ramlat i den vackra svenska höstskogen ock skadat ett knä illa. Smärtor i miljoner! men jag hoppas på läkning…… Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s