Medicinera barn

Fortfarande inga nyheter från bästis… hoppas att no news are good news. Är så nervös att jag håller på att spricka.

Har gett Maximos febernedsättande idag. Första gången sedan jag minns inte när eftersom jag brukar försöka undvika mediciner till barnen i allmänhet. Man har ju feber av en anledning liksom. Men så hade han så ont i huvudet och nacken att jag tyckte synd om honom, och febern var upp på över 39,5, så jag gav honom en liten supp. Och OJ vilken skillnad det blev på honom direkt. Den matta, färglösa lille pojken återfick färg och gnista nästan direkt. Han har inte ont längre och febern har droppat lite. Han är fortfarande inget energiknippe direkt, men jag skulle ljuga om jag sa att det inte var skönt att slippa se honom så förfärligt hängig.

Hur brukar ni tänka med panodil o.dyl. till barn?

 

Annonser

5 reaktioner på ”Medicinera barn

  1. Brukar alltid ge vid feber och alltid flytande. Just febertoppar vill jag undvika då min stora ofta får öroninflammation om jag inte lyckas få ner tempen. Varvar depon med ponstan var 3je timma om jag inte minns fel. Många ger ju depon till bebisar när dom tror att tänderna spökar sådär innan läggdags varje kväll som om det vore ett glas mjölk och det får jag rysningar utav. En kompis son fick feberkramp nyligen och ambulanspersonalen sa att man ska akta sig för att ge barnen ”kalla” bad och kalla handdukar för sen går tempen upp ännu mer och kan i värsta fall orsaka just feberkramp och inläggning på sjukhus. Dom rek också att man skulle varva depon med ponstan. (Iofs i kanada men samma substanser) och skippa försök till nedkylning med vatten m.m.

  2. Min dotter sjuksköterskan ger dem ganska sällan febernedsättande eftersom de blir hyperpigga och vill leka då. Hon är barnsjuksköterska . Hon vet att febern behövs. Men olika barn reagerar så olika och ibland blir man orolig eller ibland har de ont och då får de piller. Kram!

  3. Jag ger alvedon vid hög feber. Ingen poäng att de ska lida om de inte måste. Men om det ”bara” är 38 grader och förkylt så brukar jag inte ge. Det slutar med att de blir för pigga när de eg behöver vila.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s