Hemma!

Tillbaka hemma. För första gången kanske någonsin så känns det just så, att jag är hemma här och bara här. Mammas hem är också ett hem för mig såklart, men mitt eget hem är här i det grönvita huset rakt under solen.

Vi lämnade Malmö efter lunch i går, mamma följde oss hela vägen fram till säkerhetskontrollen på flygplatsen – som alltid. Max grät och sa ”Mormor måste springa hem till oss, fort!”, med vilket han menade att hon inte ska dröja de två månader som väntar innan hennes planerade resa. Han lugnade sig dock direkt efter avskedet och flygresan hem gick jättebra. Elli sov första halvan och Max andra och jag sov någonstans mittemellan. Mycket bra planerat av dem eftersom det inte blev något bråk om iPaden, hehe.

2015-04-21 13.13.28

Flyget susade visst fram över Europas eftermiddagshimmel och anlände 40 min tidigt! Aris hade inte ens kommit än, men vi behövde nog inte vänta mer än 5-10 minuter. Han var väldigt glad att se oss och blev märkbart rörd när barnen sprang och kastade sig i hans famn. Bilen hade han städat och pimpat med nya sätesöverdrag och rattmuff och ett nytt musiksystem, härlig överraskning!

Maximos somnade i bilen på väg hem och kunde bäras rakt upp i sin säng. Elli var hungrig så hon och Aris köpte varsin pita gyros. Sedan somnade Elli också, så var klockan väl 22.30 ungefär.

I morse när jag vaknade hade jag min stora man på ena sidan och den lille på andra, saker och ting är som vanligt. Elli flög upp och har aldrig blivit klar för skolan så snabbt, en kvart innan vi skulle iväg stod hon färdig och påklädd och när vi lämnade henne på skolgården hann vi se hur hennes vänner kom i springandes för att krama henne. Sällan har jag känt mig så varm inombords.

Annat var det med Maximos, han deklarerade från ögonblicket han öppnade ögonen att han INTE ville till skolan. Jag fick bära ut  honom i bilen. När jag lämnade honom grät han, det är lika vidrigt varje gång fastän jag vet att han ju slutar gråta så fort jag gått. Han har svår separationsångest. Idag hade han nog fått stanna hemma om det inte vore för att jag har massor av jobb att ta igen.

Solen skiner från klarblå himmel, temperaturen ligger runt 20 grader och min svägerska bjuder på fisksoppa till lunch. Alla ska få sina presenter och kusinerna ska få återse varandra efter 3 veckor isär.

2015-04-22 09.31.22

Annonser

2 reaktioner på ”Hemma!

  1. Så konstigt att du plötsligt är hemma men så underbart allt låter (utom för Max förstås). Borta bra men hemma bäst!❤️

  2. Nu riktigt längtar jag efter Kreta och läser i många Kretabloggar 🙂 Vi åker tyvärr inte till Chania förräns i juli…Sambon behöver jobba hela juni, överhuvudtaget jobbar han mycket nu innan sommaren, så det blir mycket för mig med huvudansvar för tre ungar, men så är livet ibland! Har inte varit inne på fejan på kanske ett halvår (medveten fb-paus) men där kanske du såg förut att jag är väldigt intresserad av föräldraskap, har för mig att vi är med i samma forum. Undrar därför hur Max var under den tid ni va i Sverige (läste ett inlägg om att ni behövde mer tid ihop), var han nöjdare och mer harmonisk eftersom han fick mer familjetid? Har märkt det med mina ungar att ju mer jag/vi umgås med dem desto nöjdare och mer harmoniska blir dem. Umgås allmänt mycket med mina barn men det kommer bli svårt i augusti då jag både kommer börja jobba som vanligt (då föräldraledigheten är helt över) på mitt roliga men intensiva jobb och ha fokus på tre kids när jag kommer hem… Vi får se hur det kommer att gå! 😉 ha det fint! Kali anixi! / ”Sia”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s